היוזמות

מחזור א'



ארגון 'מצילות המזון' עובד בשוק הסיטונאי בירושלים ושואף לקדם חוסן תזונתי יציב ומתמשך ברמה האישית והקהילתית באמצעות בנייה של רשתות פעולה ותמיכה קהילתיות. מצילות המזון פועלות כדי ליצור שינוי תודעתי והתנהגותי ביחס לקשר שבין צריכה, מזון וסביבה ובכדי לצמצם את בזבוז המזון ברמה המקומית ובישראל בכלל. פעילות הארגון כוללת הצלת מזון וחלוקה למשפחות בכל רחבי ירושלים, חינוך על מערכת המזון במסגרות חינוכיות, קייטרינג מקיים המבוסס על עודפי התוצרת אותה אנו מקבלות, הרצאות על בזבוז מזון וסדנאות התססה. הן מאמינות שלאוכל יש כוח ופוטנציאל להניע ולאחד אנשים, להוות זרז לפעולה קולקטיבית ושינוי אישי, לא רק במערכת המזון אלא גם ביחסי הקהילה שלנו ובקשר שלנו עם הטבע והסביבה סביבנו.

"בתוכנית צמרות קיבלנו כלים להתנהלות ארגונית ובזכות כך הצלחנו להציל יותר מזון – לפני התוכנית הצלנו 800 ק"ג בשבוע ובתום השנה הראשונה הגענו ל1.4 טון בשבוע."

איתי מנכל משותף בארגון


ברחובות שלנו הוא ארגון הולכי הרגל של ישראל, מקדם תשתיות בטוחות ונוחות יותר להולכי רגל, אכיפה של עבריינות מדרכות ופועל להרחבת והנגשת זכויות הולכי הרגל בישראל. הארגון מפעיל תאי פעילים בערים בכל רחבי ישראל, פועל מול הרשויות המקומיות, הכנסת, הממשלה ובתי המשפט ומאמין כי יש לתכנן את הרחובות שלנו בראש ובראשונה עבור הולכי רגל.

"המיזם שלנו הגיע לצמרות זרע קטן, עוד קבוצה שמה שהיא יודעת לעשות זה לצעוק. אחרי שנה בתוכנית זה קרה יש לנו תקציבים, רכזי פעילויות וקמפיינים מסודרים."

יוסי סעידוב מנכ"ל הארגון


תעשיית הטקסטיל היא מהתעשיות המזהמות ביותר בעולם. היא מייצרת זיהום נרחב בכל אחד משלבי הייצור.'מתלבשות' אוהבות אופנה ומאמינות שאפשר לצרוך אופנה הוגנת ובת קיימא, מבלי להתפשר על טעם משובח וסטייל. מתלבשות פועלות במגוון ערוצים: הובלת קהילה פעילה ותוססת, פיתוח והנגשת מידע ומתן שירותים בתחום האופנה המקיימת לרבות אירועי צריכה אלטרנטיבית.

"צמרות עזרה לנו להפוך את הרעינות לתוכנית עסקית ולהכניס רווחים לטובת מתלבשות. בנוסף, זו הייתה מערכת תמיכה - קבוצת שווים מאוד חזקה."

מיטל פלג מזרחי מייסדת הארגון


'דלפיס' הוקמה על ידי חוקרים, פעילי סביבה ומתנדבים, למען היונקים הימיים בישראל. דלפיס שמה לה למטרה להכשיר את הדרך עבור הדור הבא של חוקרי היונקים הימיים, ביולוגים של שמירת טבע וקובעי מדיניות, ולהדגיש את חשיבות קידום החקיקה למען היונקים הימיים, שמצבם הוא מדד לבריאות הסביבה הימית.

"התוכנית הכניסה שיטתיות, חזון, מטרות ותוכנית עבודה לפעילות שקודם הייתה בוסרית יותר"

אביעד שיינין מנכ"ל הארגון


'מעירים' היא קבוצה של אנשי מקצוע ופעילים חברתיים משדות התכנון, הבנייה, הסביבה והטכנולוגיה הפועלים לילות כימים ובהתנדבות על מנת להנגיש מידע ולהגביר את השקיפות והמעורבות הציבורית במערכת התכנון והבנייה - אחת המערכות המשפיעות ביותר על החיים האזרחיים בישראל. מעירים פועלים להפוך אותה לכזו שמשקפת את האיזון הראוי בין אינטרסים צרים לאינטרסים רחבים, האינטרסים של כולנו. באתר הארגון תוכלו לראות בשניות בודדות מה מתוכנן ליד ביתכם ולהגיב לפני שיהיה מאוחר מדי.


עמותת 'אלביילסאן' הוקמה במטרה להקים וללוות רשת קהילות פעילות ומחויבות לנושאי הסביבה, בדגש על ישובים ערביים, שתובלנה שינוי סביבתי חברתי בישוב ובאזור. העמותה מעצימה קהילות סביב נושאים חברתיים-סביבתיים בעזרת חיבור כלל בעלי העניין: רשויות, משרדי ממשלה, ארגוני חברה אזרחית וקהילה.

מחזור ב'



ארגון רופאים לתזונה הוא חלק מארגון בינ"ל שמטרתו קידום בריאות הציבור והסביבה. הסניך הישראלי מורכב מקבוצה של נשות ואנשי מקצוע מתחומי התזונה והרפואה החותרים להנגיש ידע מקצועי מבוסס מחקר בנושא תזונה בריאה למניעת מחלות כרוניות, בדגש על דפוסי תזונה מבוססי צומח. פעילות הארגון כוללת עשייה במגוון תחומים: הפצת ידע מקצועי בערוצים שונים, קהילה מקצועית מולטידיסיפלינרית, למידת עמיתים באמצעות מפגשים מקוונים (וובינרים, ג'ורנל קלאב), קורסים לרופאים והרצאות לסטודנטים באקדמיה

ההשתתפות בתכנית צמרות אפשרה לנו תהליך למידה וייעוץ עם אנשי מקצוע שסייעו לנו לשפר מרכיבים רבים בפעילות העמותה ולפתח אפיקי פעולה ומימון שלא היו לנו

רוני מנכ"לית העמותה


'מעברים בטוחים לחיות בר' היא עמותה הפועלת לקידום קישוריות בתי גידול וצמצום דריסת חיות בר בישראל. שיעור הדריסות כיום עומד על כ-2,000 פרטים בשנה (מקרים מדווחים בלבד). פעילות העמותה מתמקדת בשני מישורים עיקריים: ציבורי וחינוכי. במישר הציבורי, פועלים ליצירת שיתופי פעולה בין קהילות תושבים ומועצות אזוריות במטרה להניע פרויקטים מקומיים לקידום מעברים, פתרונות טכנולוגיים ואכיפה תנועתית. במישור החינוכי, פועלים לקידום הסברה שיתוף הידע, והנעה לפעולה.

"התוכנית תמכה בנו בשלב משמעותי ביותר לצמיחה שלנו, קיבלנו יעוצים מעולים ומעטפת תומכת ובעצם מקפצה אדירה לשלב הבא ואנו מודות על ההזדמנות שבה זכינו."

דניאלה מייסדת הארגון


אומנות תמיד הייתה כח משנה מציאות. Creative Change מאמינים כי בעת הזו יש לרתום אותה למען אקטיביזם סביבתי, באמצעות הרשתות החברתית המאפשרות להגיע לאנשים רבים במהירות. Creative Change יצרו פלטפורמה לאומנים שמטרתה להגביר את המודעות בתחום איכות הסביבה באמצעות תוכן וידאו ואומנות. הם יצרו מאות סרטים ויראלים, שעוררו עניין ומעורבות. בין הלקוחות של הארגון נמצאים משרדי ממשלה וגופים עסקיים.

"תוכנית צמרות עזרה לנו להוריד את החזון שלנו מהאוויר לאדמה, לבנות תוכנית פעולה, להעמיק בתאוריה שינוי ולהרחיב את פרקטיקת הפעולה, להבין יותר מי אנחנו, מה אנחנו ולאן אנחנו מכוונים."

לוס מנהלת בעמותה


Future Holders הוקמה במטרה להגביר את מעורבות הנשים בתחום ה-Planet Tech . הן מאמינות שנשים יכולות להקנות תרומה מכרעת לקיימות של כדור הארץ, באמצעות טכנולוגיה ירוקה ובטוחה. הן מציעות תוכנית לימודים לתלמידות ערביות ויהודיות, המתמקדת בהעצמה, בינה מלאכותית ואתגרי האקלים. התלמידות מפתחות פתרונות טכנולוגיים, משתתפות בניסויים בשטח ובפרקטיקום בחברות הייטק בלווי נשים בכירות.

"התוכנית "צמרות" העניקה לנו מבט רחב על האקו-סיסטם הסביבתי של ישראל בנוסף להקניית כלים מגוונים לפיתוח הארגון כגון- מודלים לתוכניות עבודה, מיפוי שותפויות, פיתוח ארגוני ועוד"

איתי מנכ"ל הארגון


הנטיעה של עצים במרחב העירוני היא דרך להילחם בשינוי האקלים על ידי קליטת גזי החממה, הפחתת איי החום העירוניים, יצירת הצללה וקירור טבעי, הפחתת זיהום האוויר והפחתת סיכון לשיטפונות. העצים מגבירים את נעימות השהייה ואיכות החיים בעיר. עם זאת, ברוב הערים בישראל חסרים עצי רחוב. כל שנה נכרתים למעלה מ-100,000 עצים בשל בנייה עירונית.

'רחובות של עצים' הוא ארגון לאומי שהוקם לפני 3 שנים במטרה להחזיר יערות למרחב העירוני ולהגן על העצים מפני כריתה. הם שואפים ליצור תרבות של שמירה על העצים. קהילת הארגון כוללת 2,800 חברים שפועלים ב-25 קבוצות נאמנות לעצים ברחבי הארץ. העמותה עובד בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות ומשרד החקלאות.

תכנית צמרות תרמה להתפתחות הארגון שלנו, בזכות הליווי פתחנו עמותה, וקיבלנו כלים והבנה מעמיקה בנושאים שונים - מניהול ותכנון, דרך עבודה מול מתנדבים וגיוס משאבים, ועד לאספקת הצרכים שלנו בתחום השיווק."

מורן מייסדת העמותה


עמותת "אנדמי" פועלת לשיקום מערכות אקולוגיות והשבת מגוון ביולוגי באמצעות שיתוף פעולה עם הקהילה המקומית. חוסן המערכת האקולוגית המקיימת אותנו, תלוי בקשרים ופעולות הגומלין בין מגוון המינים המקומי ההולך ונעלם. הם שמים דגש רב על ביסוס מינים אדומים, אנדמיים ועל מינים בסכנת הכחדה.

"תוכנית צמרות עזרה לנו לגבש מודל פעילות ברור שאיתו אנחנו יכולים להמשיך קדימה ולשכפל אותו"

בן מנכ"ל העמותה